Omgeving

Sankt Andreasberg

In 2010 is St. Andreasberg uitgeroepen tot meest geliefde wintersportoord van Duitsland!!

St Andreasberg is een bergstad bekend om zijn schone lucht de wandelpaden en de uitstekende wintersportmogelijkheden. Het is het hoogste bergstadje in de Harz en heeft de steilste wegen van de regio. In de winter zijn er 7 liften in de nabije omgeving, twee ervan zijn dubbele stoeltjesliften. U kunt snowboarden, skiën, langlaufen, snow tubing, sneeuwschoen wandelingen maken en rodelen. Er is een uitstekende zomer rodelbaan met een lengte van 550 meter met een hoogteverschil van 130 meter. Er is een stoeltjeslift die u naar boven brengt.
Ook vindt u in Sankt Andreasberg De “Hochseilgarten” . Dit is een hindernisparcours tussen de bomen, met diverse touw- en hangbruggen, netten, balken- en klimwanden en biedt een spannende belevenis.

Wernigerode

Wernigerode is een sfeervolle nabijgelegen plaats.In het centrum van Wernigerode kunt u romantisch  winkelen.In de aanloop naar de kerstdagen wordt hier elk jaar een kerstmarkt georganiseerd.
Het kasteel Wernigerode torent boven de stad uit.Dit kasteel is het gehele jaar geopend voor bezichtigingen.
Ook kunt u in Wernigerode opstappen op de Brockenbahn, een stoomtreintje dat u naar de top van de Brocken brengt,de hoogste berg van de omgeving.

Braunlage

Braunlage ligt prachtig centraal in de Duitse Harz, een bergachtig gebied met veel wandelmogelijkheden in de zomer en een populair skigebied in de winter.
De plaats Braunlage is bekend om zijn 976 meter hoge Wurmberg welke bereikbaar is met de langste gondellift van Noord-Duitsland.
Uitstapjes in de buurt zijn te maken naar de Brocken, bereikbaar via een stoomtreintje, het stuwmeer in Odertal en de vele wandelpaden in de omgeving.
Braunlage is een gezellige plaats met winkeltjes, restaurantjes en cafe’s.

Bad Lauterberg

De oude stad heeft romantische straatjes en een gezellige autovrije winkelstraat zodat u van de ene boetiek naar de andere kunt slenteren en genieten op een terras van een koffie of een overheerlijke grote ijscoupe. Elke week is er markt op het plein bij de St. Andrews Kirche. Als u moe bent van het slenteren kunt u ontspannen in het Vitamar centrum met zijn vele zwembaden met golfslag , een donkere waterglijbaan en natuurlijk diverse sauna’s en relaxruimten.

Goslar

Goslar is een van de allermooiste stadjes aan de rand van de Harz, een donker middengebergte. Het ontstond uit een Kaiserpfalz (in de 19e eeuw weer opgebouwd).

Aan de Harz dankt Goslar haar rijkdom van vakwerkhuizen en openbare gebouwen. De gildenhuizen rijen zich er sprookjesachtig aaneen. Een blik in de Huldigingssaal van het 15e-eeuwse raadhuis zegt meer dan duizend woorden. Vooral de Rammelsberg zou zijn metaalschatten aan Goslar leveren. Deze mijnberg is met de stad dan ook opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vergeet in november vooral niet een bezoekje te brengen aan de mooiste kerstmarkt van Noord-Duitsland op de historische Marktplatz . Hier kunt u ontspannen, genieten en lekker rondslenteren. Een van de meest bezochte attracties is het romantische kerstbos op het nabijgelegen Schuhhof. Met duizenden lichtjes brengt het kerstbos tussen de middeleeuwse vakwerkgevels haar bezoekers in de kerststemming.

button-boeken